Korkuteli kapalı Pazar yerinde uzun süredir yaşanan problemlerin önüne geçebilmek için Belediye Meclisi oy birliği ile üretici pazarı açılmasını kararlaştırdı. Bilindiği üzere Korkuteli kapalı Pazar yerinde yer alan esnaflar ile pazar yerinin etrafında bulunan üretici pazarında sergi açan pazarcılar arasında zaman zaman meydana gelen çatışmalar sonrasında Korkuteli Belediye Meclisi Ağustos 2010 olağanüstü toplantısında oy birliği ile üretici semt pazarı açma kararı almıştı.
Korkuteli Belediye Meclisi Eylül 2010 olağan toplantısı dün belediye toplantı salonunda gerçekleştirdi. Belediye Başkan yardımcısı Hasan Önal'ın başkanlık yaptığı toplantıda gündemdeki tek madde karara başlandı. Ağustos ayında gerçekleştirilen olağanüstü Meclis toplantısında kararı alınan Korkuteli Üretici semt pazarı açılmasıyla ilgili ayrıntılar ele alındı. Geçtiğimiz Meclis toplantısında açılması planlanan üretici pazarının ilçenin hangi bölgesinde açılacağı ile ilgili konu İmar Komisyonuna gönderilmişti.
Dün yapılan Meclis toplantısında İmar Komisyonundan gelen rapor doğrultusunda, üretici semt pazarının fatih İlköğretim karşısında bulunan köprü girişinden başlayarak Devlet Hastanesi, oyun yeri camiisine kadar olan bölümde açılmasının uygun olduğu kararlaştırıldı. Daha sonra Belediye Meclis üyeleri, pazarın hangi aylar arasında ve hangi günlerde açılacağını masaya yatırdılar. Uzun tartışmalar sonunda pazarın her haftanın cumartesi günleri ve yılın 1 Haziran ile 30 Kasım tarihleri arasında açılması Meclis üyelerinin tamamının oy birliği ile kabul edildi. Ancak talep gelmesi halinde 1 Haziran – 30 Kasım tarihlerinin daha da uzatılabileceği ifade edildi.
Pazarda sergi açmak isteyenlerin mutlaka üretici belgeleri olması gerektiği şartı konulurken, sergi açmak isteyen pazarcıların Korkuteli Ziraat Odasından üretici belgesi, kimlik fotokopisi, ikametgah belgesi ve 2 adet fotoğraf ile Belediye'ye müracaat etmeleri istendi. Bu arada yine pazarda sergi açmak isteyen üreticilerin, maliyede pazarcılıkla ilgili vergi kaydı olup olmadığına bakılarak, olmayanların sergi açmalarına hak tanınacağı ifade edildi.
HASAN SARAÇ