Telefon
WhatsApp
KORKUTELİ SİYASETİ DEREKÖY’DE BULUŞTU
 
 
Korkuteli gündemini uzun süredir meşgul eden Dereköy yaylası kömür madeni ile ilgili dün Dereköy Mahallesi’nde bir program organize edildi. Programa; Korkuteli Belediye başkan Vekili Muharrem Akten, Ak Parti Korkuteli İlçe Başkanı Kemal Sancaktar, Cumhuriyet Halk Partisi Korkuteli İlçe Başkanı Şeyhali Kara, Milliyetçi Hareket Partisi Korkuteli İlçe Başkanı Av. Medine Yapılmışev, İyi Parti Korkuteli İlçe Başkanı Cemal Tınkaz, Saadet Partisi İlçe Başkanı Yusuf Sarıcalar, Yeniden Refah Partisi Korkuteli İlçe Başkanı Fatih Sarıcalar, siyasi partilerin yönetim kurulu üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
Partimizin Duruşu Tamamen Köyümüzden Yana, Dereköy’den Yana
İlçemizdeki siyasi partiler Dereköy Mahallesine yapılacak kömür ocağının su kaynakları ve tarım alanlarına zarar vereceği düşüncesiyle kömür madenine karşı çıkan köylüye destek verdiler. Yaşanan süreç hakkında bilgilendirmede bulunan Ak Parti Korkuteli İlçe Başkanı Kemal Sancaktar; “Biz su kaynaklarımıza ve belli noktalardaki arazilerimize zarar vereceğini bizde anlatıyoruz. Şu andaki süreçte bizim, partimizin duruşu tamamen köyümüzden yana, Dereköy’den yana. Ben Dereköy’de geldiğimde sizlerle huzurlu olamayacaksam Korkuteli’ndeki barajım zarar görecekse biz bunun karşısındayız. Biz sizler ne istiyorsanız bizde doğru olanın yanındayız. Doğru olanın yapılması için mücadele ediyoruz. Net olarak söylüyorum; Burada çoğunluk ne derse biz onun yanındayız. Sizin 7/24 her daim yanınızdayız bundan şüpheniz olmasın” diye konuştu.
Dereköy’ün Değil, Tüm İlçemizin Sorunudur
Daha sonra Saadet Partisi Korkuteli İlçe Başkanı Yusuf Sarıcalar; “Değerli Dereköylü vatandaşlarımız, bizleri buraya davet ettiniz, bizde davetiniz üzerine buraya katıldık. Malum kömür madeni sadece çiftçilikle hayatını itham ettiren Dereköy’ün değil, tüm ilçemizin sorunudur. Eğer bu madenden dolayı bizim sulama ve tarım arazilerimizdeki oluşabilecek zararlar devam edecekse ne olursa olsun biz bu madenin karşısındayız. Ülke ekonomisine üç, beş kuruş kazanım yapmak için büyük bir bölgenin eğer tarım ve yaşam standartlarında arıza olacaksa düşme olacaksa bu kömür madeninin açılmasına tamamen karşıyız. İlerdeki atılacak adımlarda Kemal Başkan gerekenleri söyledi. Ama kanunlar izin verse de bir şekilde bu bölgenin mutluluğu ve yaşaması için kömür madenine maddi yattan daha önce maneviyattan bakılması gerekiyor. Ondan dolayı bu yolda yapılacak bütün adımlarda iktidar- muhalefet demeden Dereköy halkımızın, Korkuteli halkımızın yanında adımlar atmaya devam edeceğiz. Bunun için gerekli her şeyi de yapacağız” diye konuştu.
Yeniden Refah Partisi Korkuteli İlçe Başkanı Fatih Sarıcalar; “Başkanım bizde aynen sizin söylediklerinize katılıyoruz. Kömür sorunu sadece Dereköy’ün sorunu değil, tüm ilçemizin sorunu. Bunun için iktidar partisi olarak biraz daha üzerine düşmeniz gerekiyor. Bu sorunun sonucunu Korkuteli’mizim lehine sonuçlanmasını bekliyoruz.” Dedi.
Bizim Teşkilat Olarak Üzerimize Düşün Bir Şey Var İse Yanınızdayız
Milliyetçi Hareket Partisi Korkuteli İlçe Başkanı Medine Yapılmışev; “Dereköy’e yapılması düşünülen kömür madeni ile ilgili hususta zaten şahsım ve teşkilatım adına bu olay ortaya çıktığından beri gerek Dereköy ahalimizin gerekse muhtarımızın yanında olduğumu defaten beyan ettim. Bu konuda herhangi bir şekilde farklı bir düşünceye sahip olmadığımızı tahminen hepiniz biliyorsunuzdur. Bu olayın malumunun iki süreci vardı. 30 Haziran’daki süreç ve 30 Haziran’dan sonraki süreç. 30 Haziran’dan önceki süreçte destek talepleriniz ortaya çıktığı zaman elimizden geldiğince idari, hukuki ve siyasi olarak desteklediğimizi beyan ettik. Ve Allah izin verirse sizlerin çabası STK’ların desteği ile tüm siyasilerin desteği ile 30 Haziran’dan önceki çabayı kazındınız. Sonrasında 30 Haziran’dan sonra ikinci bir süreç başladı. Bu süreçte de mümkün olduğunca gerek Cumhur İttifakı ortağımız Ak Parti İlçe Başkanımız gerekse kendi milletvekilimiz Enerji ve Tabi Kaynaklar Komisyon Üyesi Sayın Abdurrahman Başkan vekilimiz başta olmak üzere İl Başkanımız ve tüm üst amirlerimizle bu konuyu paylaştım. Mecliste de bundan sonra gelişen kamu sürecinde elimizden geldiğince bu sürece elimizden geldiğince destek vereceğimizi beyan ettik. Hatta gelişen süreçte olumsuz bir sonuç alınması halinde hukuki olarak ta yardımcı olacağımı söyledim. Ben Milliyetçi Hareket partisi İlçe başkanı olarak şahsım ve teşkilatım adına bu memleketin evladı olarak Dereköy’de kömür madeni konusunda tabiatım ve diğer hususlardaki engelleme sebebiyle yapılmaması konusunda elimden geleni yapacağım siyasi olarak teşkilat olarak. Bizim teşkilat olarak üzerimize düşün bir şey var ise yapmamız gereken ne varsa yanınızdayız. Bu konu siyaset üstü bir konudur. Bu konu yereldir. Bu konu mahallemize özgü Korkuteli’mize özgü bir konudur” diye konuştu.
Siyasi Yada Hukuki Desteği Vermeye Hazırız
Korkuteli Belediye Başkan Vekili Muharrem Akten ise; “Değerli Dereköylü halkımız Sayın İlçe Başkanımızın ifade ettiği gibi, diğer ilçe başkanlarımızın da söylediklerini duydunuz. Bizde bu sürecin başından bu tarafa yapılan toplantılara da katılım sağlayarak, Dereköy halkımızın yanında olduğumuzu her defasında ifade ettik. Dereköy halkı neredeyse bizde orada olduğumuzu belirtmek isteriz. Bunun için elimizden gelen siyasi yada hukuki desteği vermeye hazırız” dedi.
Öncelikle Rapor Vermek Büyük Bir Yanlıştır
Cumhuriyet Halk Partisi Korkuteli İlçe Başkanı Şeyhali Kara; “Dereköy yıllardır bu suyun başında, barajın üstünde kartal yaylası ile ün salmış güzel bir köydür. Bu suyun akışını, duruşunu her gelişimizde gördük. Bunun tepesine kömür ocağı açmak zaten öncelikle rapor vermek büyük bir yanlıştır. Büyük uğraşlar sonucunda bundan vazgeçildi. Ama illa şeytan dürtüyor. Kullanılacak alanı daraltarak yeniden burada aynı faaliyeti yürütmeye kalıştılar. Ama Barajın üstünde Süleklerin, Dereköy’ün Korkuteli’nin bütün Bozova ve Yazır Ovasının yararlandığı güzelim suyun başına kömür açılmasına hep karşı çıktık. Sivil toplum kuruluşları bu konuya sahip çıktılar. İkinci uygulamada hep beraber ayağa kalktık. Cavit Arı vekilimizde mahalleye gittik müzeciler orada çalışma yapıyordu. Gerçekten oranın tarihi değeri olduğunu yerinde bende gördüm. Çıkan eserlerin korumaya alındığını biliyoruz. Antalya’da bu konuda önceki mahkeme ret ettiği halde ikinci defa imza atan arkadaşları ben buradan kınıyorum. Büyükşehir temsilcisi dışında hepsi imza attı devlet memurlarının. İlçemizin bütün siyasi temsilcileri burada kendilerine burada bulunmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu dava hepimizin davası oldu. Partiler üstü bir dava. Zaten partiler üstü olması gereken bir konu. Buna sahip çıktıkları içinde teşekkür ediyorum” dedi.
Korkuteli’nin Havasıyla Övünen Bir İlçeyiz
İyi Parti Korkuteli İlçe Başkanı Cemal Tınkaz; “Sonuç olarak 58 mahallemizden bir tanesi Dereköy bizim için farklı bir önem taşımıyor. Ama yaşanan bu olaylar Türkiye gündeminde beldemizin mahallemizin geçmesine sebep oldu. Sanmıyorum ki Dereköy Mahallesinde oluşan bu kömür ocağı herkes istesin. Çünkü kömür ocakları doğanın tabiatından tutunda sularımıza, havamıza kadar ki biz Türkiye’de Korkuteli’nin havasıyla özdeşleşmiş, Korkuteli’nin havasıyla övünen bir ilçeyiz. Bu yüzden bu zamana kadar yapmış oldukları desteklerden dolayı buradaki kimin emeği, kimin desteği varsa ben huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. İyi Parti Teşkilatı olarakta üzerimize ne düşerse diğer ilçe başkanları nezdinde üzerimize ne düşerse yapmaya hazırız. Bunun da bilinmesini isterim. Bundan sonraki süreç ne olursa hükümet olarak Kemal kardeşim gerekli adımları atacaktır. Bu siyasi bir olay değil, toplumsal bir harekettir. İlçemiz adına yapılacak toplumsal bir hareket olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden bizde gerek hükümetimize Cumhur İttifakına gerek Millet İttifakı olarak her türlü yardımı yapmaya hazır olduğumuzun bilinmesini isterim. Sonuna kadar da bu işin arkasındayız. Çünkü biz bu ilçede yaşıyoruz. Kimsenin bu havayı bozmasını istemiyoruz.” Dedi.
Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 32 28 1 87
2 FB  Fenerbahçe 32 27 1 85
3 TS  Trabzonspor 32 16 12 52
4 BJK  Beşiktaş 32 14 12 48
5 ÇRZ  Ç.Rizespor 32 14 12 48
6 İBFK  Başakşehir 32 13 12 46
7 KSM  Kasımpaşa 32 13 12 46
8 SVS  Sivasspor 32 11 10 44
9 ANT  Antalyaspor 32 10 10 42
10 ALNY  Alanyaspor 32 10 10 42
11 ADS  Adana Demir. 32 9 10 40
12 SAMS  Samsunspor 32 10 14 38
13 MKE  Ankaragücü 32 8 11 37
14 KYS  Kayserispor 32 10 12 37
15 KON  Konyaspor 32 8 12 36
16 HTY  Hatayspor 32 7 13 33
17 GFK  Gaziantep FK 32 8 17 31
18 FKGK  Karagümrük 32 7 16 30
19 PNDK  Pendikspor 32 7 16 30
20 İST  İstanbulspor 32 4 21 16
21

Reklam

Yazarlarımız

Antalya Nöbetçi Eczaneler

Anket

Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150
Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150

E-Bülten Aboneliği